Homeopathie

De oorzaak aanpakken
Een homeopathie behandeling ondersteunt het natuurlijk lichamelijk vermogen om zichzelf te herstellen.  Tijdens een homeopathisch consult ligt de focus van de homeopaat (Sharon Townhill – link naar ‘over ons’) bij het vinden van de achterliggende oorzaak van het probleem.  Deze oorzaak kan liggen in de fysieke, emotionele of chemische aspecten (link naar ‘filosophie’) van de mens, of in een combinatie daarvan. Homeopathie is een holistische geneeskunde die de hele mens behandelt als een uniek persoon.

Omdat geen mens hetzelfde is, tijdens het consult praten wij over uw symptomen, medische geschiedenis, uw levenservaringen, enz.. Na het gesprek neemt Sharon de tijd om uw casus to analyseren en een geschikte remedie te vinden.

Over homeopathische remedies
Het grootste deel, ongeveer tachtig procent, van alle homeopathische geneesmiddelen is bereid uit plantaardig materiaal.  Voorbeelden zijn Arnica (valkruid) en Belladonna (wolfskers).  Verder zijn er homeopathische geneesmiddelen bereid uit dierlijk materiaal. Een van de bekendste homeopathische geneesmiddelen, Sepia, is bijvoorbeeld bereid uit de ‘inkt’ van de inktvis. Daarnaast zijn er homeopathische geneesmiddelen die hun oorsprong vinden in het mineralenrijk, zoals calcium, fosfor en magnesium.

Homeopathische geneesmiddelen zijn niet giftig, ze zijn op een special manier gemaakt.  Zij zijn zo ontzettend verdund dat er geen giftige stof meer in zit. Dus zijn ze veilig voor iedereen, inclusief zwangere vrouwen en baby’s.

Hoe lang duurt een Homeopathie consult?
Sharon wil graag (als homeopaat) uw hele situatie, persoonlijke en medische geschiedenis met u doornemen en bespreken, dus het 1e homeopathische consult duurt ongeveer 1,5 uur. Vervolgbehandelingen zijn afhankelijk van uw situatie, en duren 30 of 60 minuten.

Voordelen van de homeopatische consult
Sharon neemt ruim de tijd gedurende het homeopatische consult om de situatie van de persoon te exploreren en goed te begrijpen. Dit geeft een voordeel aan de persoon, omdat ze zelf de tijd krijgt om over zijn klachten na te denken en ze te begrijpen.  Daardoor kan de persoon zijn eigen gezondheid meer in eigen handen nemen. Derhalve is het consult al een deel van de behandeling, omdat de klant vaak tijdens het consult inzicht krijgt in moeilijke situaties in zijn of haar leven.

Homeopathie helpt
Omdat homeopathie is een holistische geneeskunde is, dat de hele persoon (in een lichamelijk en emotionele manier) helpt te herstellen, wordt het voor heel veel klachten toegepast. Sommige typische voorbeelden van klachten waarmee veel mensen op zoek gaan naar een homeopaat zijn:

Emotionele problemen
•    depressie
•    angsten
•    verdriet
•    rusteloosheid
•    trauma’s
•    stress (inclusief stress bij kinderen, problemen op school etcetera)

Chronische en lichamelijk problemen
•    hyperactiviteit (ADHD)
•    Autisme
•    hoofdpijn en migraine
•    huidproblemen
•    slapeloosheid
•    allergieën
•    astma
•    hormonale en overgangsproblemen
•    vermoeidheid
•    reumatische klachten

Acute klachten
•    griep, koorts
•    ongevallen
•    zwangerschapproblemen (misselijkheid en vermoeidheid etcetera)

Homeopathie onderzoek
Als u graag informatie over homeopatische onderzoek graag wil, bekijk dan ook eens onze links-pagina.

Homeopathie in combinatie met chiropractie
De ervaring van Sharon en Jim is dat homeopathie en chiropractie elkaar goed aanvullen. Als een chiropractische behandeling niet lang stand houdt is het mogelijk via homeopathie de aanwezige blokkades op te heffen. Hierdoor kan vervolgens de chiropractische behandeling beter aanslaan en langduriger effect sorteren. Ook andersom kan een patiënt baat hebben bij een chiropractische behandeling als aanvulling op homeopathie.

Gratis, vrijblijvende screening
Sharon stelt u in staat om haar te leren kennen middels een gratis kennismakingsgesprek. Dit geeft u de kans vragen te stellen en te bekijken of homeopathie bij u past en een oplossing kan zijn voor uw klacht. Er is geen verwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak te maken.

Contact opnemen

WIJ ZIJN VERHUISD!

Adres vanaf 7 november 2023

Hanze Chiropractie
Reinaldstraat 18A
6883 HN Velp

T (026) 361 37 02
M 06 169 44 382

info@hanzechiropractie.nl

Gratis screening
Om te onderzoeken of chiropractische of homeopathische behandeling voor u een oplossing is, bieden we u de mogelijkheid voor een gratis en vrijblijvende screening. Samen met u onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn. Als een een afspraak wilt maken voor deze screening, kunt u contact opnemen met Hanze Chiropractie!

Lezingen
Behandelaars van Hanze Chiropractie zijn ervaren sprekers en geven lezingen over algehele gezondheidsproblemen en natuurlijk ook specifiek gerelateerd aan chiropractie en homeopathie. Als u een lezing wilt organiseren bij uw vereniging of club, neem dan gerust even contact met ons op.