Dierenchiropractie

Dierenchiropractie
Holistische zorg met Chiropractie heeft ook veel voordelen voor dieren. Heeft uw hond of paard moeite met beweging, stijfheid, pijnklachten of misschien zie u dat het gedrag van uw dier anders is geworden omdat iets uit balans is? Dan kan dierenchiropractie misschien ook een oplossing voor uw dier zijn.

Onze filosofie
Zoals bij een mens stress de natuurlijke balans van de gezondheid verstoord, is dat bij honden en paarden ook het geval.  Voorbeelden van de 3 soorten stress zijn:

  • Fysiek: het dier heeft zich verstapt, overbelast, is gevallen, slecht zittend zadel / halsband of halster, artrose klachten, ruiter is uit balans in het zadel of heeft ook fysieke problemen,
  • Emotioneel: het dier te veel alleen is, te weinig weidegang, te weinig of ongeschikt oefening, levens omgeving is niet optimaal, stress van andere oorzaken.
  • Chemisch: verkeerde voeding kan een onderliggende oorzaak zijn voor sommige fysieke problemen omdat onstekeningswaardes omhoog kunnen gaan enz.

Behandelingen
De principes van dierenchiropractie zijn hetzelfde als bij humane Chiropractie.  Jim zijn passie is om als holistische chiropractor de oorzaak van het probleem te ontdekken en het zo te behandelen dat de klacht zo goed als mogelijk hersteld wordt.

Spiegel effect tussen ruiter en paard:
Omdat Jim al 17 jaar ervaring heeft om mensen te behandelen met Chiropractie, is zijn ervaring als hij paarden behandeld er vaak een ‘spiegel effect’ is tussen ruiter en paard.  Bijvoorbeeld, als het lichaam van de ruiter uit balans of scheef is, dit vaak gespiegeld wordt door het paard in zijn eigen beweging en dit kan leiden om problemen te ontwikkelen.  Natuurlijk kan een ruiter zijn paard dan helpen door zichzelf te laten behandelen of door oefeningen te doen.  Dit mag u overleggen met Jim tijdens de behandeling van uw paard.

Locatie voor dierenchiropractie:
Onze locatie voor dierenchiropractie is op een ander adres dan onze praktijk voor humane Chiropractie.

Ons dieren kliniek adres is:
Hanze Chiropractie
Vosstraat 23
6963 BA  Hall

Op deze locatie is het mogelijk om op afspraak paarden en honden te laten behandelen.  Als u een afspraak wilt maken dan mag u ons e-mailen: info@hanzechiropractie.nl of bellen op tel: 06 16944382.

Reiskosten
Als het niet mogelijk is om uw dier naar de praktijk in Hall te brengen, dan mag u een afspraak op uw eigen locatie maken.  Dan komen de reiskosten extra bij de behandelingskosten.

Reiskosten worden berekend vanaf onze postcode 6964 BA, met googlemaps.  De reiskosten zijn inclusief BTW.

Tot 10km + 10 euro
10-20km + 20 euro
20-30km + 30 euro
30-40km + 40 euro
40km + – in overleg

Als er meer dan 1 patiënt op dezelfde locatie is, dan mogen de reiskosten gedeeld worden tussen de patiënten op die locatie.

Dieren Praktijk openingstijden:
Vrijdag: 08.00 tot 16.00 uur

Afspraak maken?
Als u een afspraak voor uw dier zou willen maken, dan mag u ons mailen: info@hanzechiropractie.nl of bellen op tel: 06 16944382.

Contact opnemen

WIJ ZIJN VERHUISD!

Adres vanaf 7 november 2023

Hanze Chiropractie
Reinaldstraat 18A
6883 HN Velp

T (026) 361 37 02
M 06 169 44 382

info@hanzechiropractie.nl

Gratis screening
Om te onderzoeken of chiropractische of homeopathische behandeling voor u een oplossing is, bieden we u de mogelijkheid voor een gratis en vrijblijvende screening. Samen met u onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn. Als u een afspraak wilt maken voor deze screening, kunt u contact opnemen met Hanze Chiropractie!

Lezingen
Behandelaars van Hanze Chiropractie zijn ervaren sprekers en geven lezingen over algehele gezondheidsproblemen en natuurlijk ook specifiek gerelateerd aan chiropractie en homeopathie. Als u een lezing wilt organiseren bij uw vereniging of club, neem dan gerust even contact met ons op.